Poradna

Zákazník:

Dobrý den, nerozumím u potvrzené objednávky proč se zobrazuje pouze 1 štětec jako dárek zdarma, když má být dárek dle vl. odběru u každé položky.

Barvy-na-dřevo.cz

Dobrý den, dárek se vtahuje vždy pouze k jedné objednávce. Je zde možnost jak dostat při objednání dvou plechovek barvy dva dárky, ale budete platit 2x poštovné.

VÍCE INFORMACI NALEZNETE V OBCHODNÍCH PODMÍNKÁCH.

Zákazník:

Dobrý den, ráda bych natřela dřevěný plot na chalupě, líbí se mi odstín holubí modř OSMO, ale absolutně nevím, kolik barvy budu potřebovat. Je to pouze plot kolem dvorku cca 2 metry vysoký, plný, dřevěný, již jednou natřený nějakou klasickou žlutou barvou na dřevo (natíral bratr, netuším čím). Jsou tři strany plotu zhruba 8/16/8 metru (nemám teď možnost přesně změřit)... Kolik barvy tedy zhruba budu potřebovat ? Ráda bych touto barvou natřela i venkovní dveře.

Barvy-na-dřevo.cz

Dobrý den,vychází mi to asi 130 m2 z litru v 1 vrstvě uděláte 26 m2, takže 260 m2 : 26 = 10 litrů = 4 plechovky 2,5 litru https://www.barvy-na-drevo.cz/osmo-selska-barva/osmo-selska-barva-2-5l-holubi-modr---sada-stetcu-v-hodnote-150kc-zdarma/

Zákazník:

Dobrý den,scháním dobrou lazuru na terasu k bazénu dřevo mám sibiřský modřín.děkuji za info

Barvy-na-dřevo.cz

doporučujeme OSMO terasové oleje
http://www.barvy-na-drevo.cz/kategorie/terasove-oleje-osmo/

 

Zákazník:

Pěkný den, mám 3 roky starou novostavbu s velkými plochami dřev. prken ( pseudoroubenka).Natřeno 3 x Remers ( teak a mahagon ) Po 4 létech bych rád obnovil nátěr ( na jihu již po 3.5 létech). Nechci aby došlo k velkému ztmavění a le rád bych měl nátěr sjednocený, Dotaz: nový nátěr 2 vrstvy 2.Mám použít opět stejné odstíny nebo pouze Langzeit-Lasur, či nějakou kombinaci ? Děkuji.

Barvy-na-dřevo.cz

Dobrý den, ideální je použít pouze Langzeit lasuru pro renovaci nátěru, kolik vrstev je na posouzení stavu (světovou orientaci). Zde je technický list k prostudování: http://www.barvy-na-drevo.cz/user/documents/upload/tl_2234_48_langzeitlasuruv.pdf

 

Zákazník:

Dobrý den, potřebovala bych poradit jakou barvu byste doporučil na nátěr bílých venkovních dřevěných okenic na velmi exponovaném místě na horách (déšť, slunce, sníh, mráz). Barva by měla být krycí. Děkuji.

Barvy-na-dřevo.cz:

Dobrý den, můžu doporučit Osmo selskou krycí barvu:
http://www.barvy-na-drevo.cz/osmo-selska-barva-c28/osmo-selska-barva-bila-i978/
určitě okenice přebrousit před nátěrem

Zákazník:

Dobrý den, chtěl bych renovovat nátěr Flugger 96 new 07 , 411 natur jaky doporučujeme postup ?

Barvy-na-dřevo.cz:

Děkujeme za dotaz.

Plochy silně poškozené: přebrousit, očistit čistič na dřevo A, FLÜGGER impregnovat 90 Classic a následně 2-3 x finální FLÜGGER 96 Classic

Plochy nepoškozené: Lehce nátěr přebrousit (180 zrno), očistit vodou, aplikovat 1-2 udržovací nátěry, v případě potřeby si lze nadstavit odstín bezbarvou variantou do 25%, aby to nebylo příliš syté... S pozdravem Barvy na dřevo

 

Zákazník:

Dobrý den,
prosím o radu.Budu natírat balkón a chtěl jsem použít olejovou lazuru, aby byli vidět leta, ale kamarád mně ji rozmlouvá a říká, že mám použit selskou barvu, která je údajně trvanlivější a lepší na venkovní použíti.
Je to pravda? Děkuji moc za info.
Hezký den přeji.



Barvy-na-dřevo.cz:

Dobrý den,

Kamarád měl pravdu v tom, že je Selská barva trvanlivější a lepší na venkovní použití. Olejovou lazuru je potřeba renovovat obecně po 5 letech, kdežto Selskou barvu až po 10 letech. Nicméně při použití Selské barvy nezachováte strukturu dřeva. U Olejové lazury ano.
Hezký den.

 

Zákazník:

Dobrý den!
Píši s dotazem na voskové/olejové nátěry Osmo, které mi byly doporučeny.
Který je nejvhodnější nátěr pro vnitřní užití, aby zachoval co nejvíce přirozený vzhled dřeva a co nejméně ztmavil odstín?
Potřebuji ošetřit zárubně dveří, které jsou vyrobeny z velmi světlé březové překližky. Mé přání je, aby dřevo nezežloutlo a ztmavlo co nejméně.
Mockrát Vám děkuji za odpověď a pomoc při výběru! :)


Barvy-na-dřevo.cz:

Dobrý den,
Jednoznačně doporučuji UVIWAX UV OCHRANA https://www.barvy-na-drevo.cz/kategorie/uniwax-uv-ochrana/

Chrání dřevo proti UV záření, tuďíž dřevo časem nezežloutne. Nátěr je samozřejmě nezávadný pro člověka i zvířata. U ostatních nátěrů bez UV ochrany se může stát, že časem lehce zežloutnou.